Acțiune dedicată naturii organizată la Darabani

O acțiune de plantare a arborilor, dedicată naturii, în scopul educării ecologice a tinerei generații, a fost desfășurată la Darabani vineri, 16 aprilie, și luni, 19 aprilie. În cadrul acestei acțiuni s-au implicat Școala Gimnazială ”Leon Dănăilă” în parteneriat cu Ocolul Silvic Darabani și Primăria orașului Darabani.

Activitatea face parte din proiectul Dăruiește naturii un copac!, în care au fost implicați elevii claselor a VI-a B și a VIII-a C, dar și mai multe cadre didactice, respectiv, Galia Hrimiuc, directorul Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, Alina Ilași, Cerasela Dănilă, Adrian Grigoraș și Ovidiu Ștefănucă.

 

De asemenea, s-au alăturat proiectului inginerul Gabriel Amitrului, dar și alți reprezentanți ai Ocolului Silvic Darabani, cât și reprezentanții Primăriei. Astfel, la acțiune au participat atât primarul orașului, Mihai-Alin Gîrbaci, cât și viceprimarul orașului, Dumitru Dănilă.

„S-au plantat în jur de 80 de arbori”

Prima zi a debutat prin plantarea unor arbori în curtea școlii, unde Gabriel Amitrului le-a explicat elevilor fiecare etapă în plantarea corectă a unui arbore.

Activitatea a continuat pe Stadionul Orășenesc unde s-au plantat în jur de 80 de arbori (pe parcursul a două zile), care „sperăm să țină peste ani umbră microbiștilor în zilele călduroase de vară”, a precizat Galia Hrimiuc.

De asemenea, elevii au beneficiat pe parcursul celor două zile de o sponsorizare cu fructe, sandwich-uri și apă plată.

Directorul școlii a mai menționat că „această acțiune a evidențiat rolul pe care îl are pădurea în protejarea calității vieții, cunoașterea necesității ocrotirii naturii având în vedere că omul este dependent de natură și nu poate trăi în afara ei”.

Elevii s-au bucurat de activitatea în aer liber, iar cadrele didactice care i-au însoțit pe elevi spun că aceste lecții sunt cele pe care ei le țin minte cel mai bine. În acțiunea de plantarea a arborilor, elevii au fost îndeaproape supravegheați și îndrumați de către reprezentanții Ocolului Silvic, pentru ca puieții să nu se usuce din cauza plantării incorecte.

Galia Hrimiuc a conchis, spunând că mulțumește tuturor celor implicați și își dorește ca elevii școlii să ia parte la cât mai multe activități de acest gen.

Deja ai votat!