marți, august 9, 2022
AcasăLocalAcțiune dedicată naturii organizată la Darabani

Acțiune dedicată naturii organizată la Darabani

O acțiune de plantare a arborilor, dedicată naturii, în scopul educării ecologice a tinerei generații, a fost desfășurată la Darabani vineri, 16 aprilie, și luni, 19 aprilie. În cadrul acestei acțiuni s-au implicat Școala Gimnazială ”Leon Dănăilă” în parteneriat cu Ocolul Silvic Darabani și Primăria orașului Darabani.

Activitatea face parte din proiectul Dăruiește naturii un copac!, în care au fost implicați elevii claselor a VI-a B și a VIII-a C, dar și mai multe cadre didactice, respectiv, Galia Hrimiuc, directorul Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, Alina Ilași, Cerasela Dănilă, Adrian Grigoraș și Ovidiu Ștefănucă.

 

De asemenea, s-au alăturat proiectului inginerul Gabriel Amitrului, dar și alți reprezentanți ai Ocolului Silvic Darabani, cât și reprezentanții Primăriei. Astfel, la acțiune au participat atât primarul orașului, Mihai-Alin Gîrbaci, cât și viceprimarul orașului, Dumitru Dănilă.

„S-au plantat în jur de 80 de arbori”

Prima zi a debutat prin plantarea unor arbori în curtea școlii, unde Gabriel Amitrului le-a explicat elevilor fiecare etapă în plantarea corectă a unui arbore.

Activitatea a continuat pe Stadionul Orășenesc unde s-au plantat în jur de 80 de arbori (pe parcursul a două zile), care „sperăm să țină peste ani umbră microbiștilor în zilele călduroase de vară”, a precizat Galia Hrimiuc.

De asemenea, elevii au beneficiat pe parcursul celor două zile de o sponsorizare cu fructe, sandwich-uri și apă plată.

Directorul școlii a mai menționat că „această acțiune a evidențiat rolul pe care îl are pădurea în protejarea calității vieții, cunoașterea necesității ocrotirii naturii având în vedere că omul este dependent de natură și nu poate trăi în afara ei”.

Elevii s-au bucurat de activitatea în aer liber, iar cadrele didactice care i-au însoțit pe elevi spun că aceste lecții sunt cele pe care ei le țin minte cel mai bine. În acțiunea de plantarea a arborilor, elevii au fost îndeaproape supravegheați și îndrumați de către reprezentanții Ocolului Silvic, pentru ca puieții să nu se usuce din cauza plantării incorecte.

Galia Hrimiuc a conchis, spunând că mulțumește tuturor celor implicați și își dorește ca elevii școlii să ia parte la cât mai multe activități de acest gen.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
23.2 ° C
23.6 °
21.6 °
76 %
2.8kmh
89 %
lun
23 °
mar
24 °
mie
19 °
joi
23 °
vin
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot e un lucru bun că măcar au încercat.

EDITORIAL

În limba de lemn, cea oficială, se spune că Recensământul Populației și al Locuințelor și-a încheiat faza cea mai importantă. După verificare, corectare și...

EPIGRAMA ZILEI

Jocul meu este firesc, Spun parol sau cip sau tac Iar de mă întrebi ce fac Îți răspund posac: Citesc!

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...