sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BT”Adina, spaima șoselelor”, judecată într-un nou dosar. Nimeni nu știe însă unde...

”Adina, spaima șoselelor”, judecată într-un nou dosar. Nimeni nu știe însă unde este tânăra

Tânăra cunoscută ca „Adina, spaima șoselelor”, care a provocat un accident în care a murit soțul ei, adună dosare penale pe bandă rulantă. Recent, ea a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava într-un nou dosar penal, în care este acuzată de furt calificat.

Fapta ar fi fost comisă în 2017, însă, în condițiile în care aceasta este plecată din țară, trimiterea în judecată a avut loc în lipsă, toate verificările făcute în bazele de date fiind fără rezultat.

Condamnată definitiv pentru contrabandă

Condamnată definitiv la 5 ani și 2 luni de închisoare cu executare într-un dosar de contrabandă, Adina Gabriela Prisacariu ar fi fost la un moment dat localizată în Marea Britanie, doar că cererile de extrădare formulate de autoritățile române au rămas fără rezultat, cei din Regatul Unit refuzând să o predea din cauza condițiilor proaste de detenție din România.

Telefoane furate de la un bărbat 

În acest ultim dosar, Adina Gabriela Prisacariu, din satul Slobozia Sucevei, comuna Grănicești, este trimisă în judecată alături de un consătean, Bogdan George Onofrei. Totul s-ar fi întâmplat în ianuarie 2017, când un bărbat ar fi postat pe site-ul OLX un anunț prin care scotea la vânzare trei telefoane mobile, mărcile iPhone 7 și iPhone 7 Plus, modele noi la acea vreme, în valoare de sute de euro fiecare. Bărbatul a fost contactat de un necunoscut, care i-a solicitat o întâlnire pe strada Mărășești din Suceava, pentru a vedea telefoanele și a le cumpăra.

Când a ajuns la locul de întâlnire, acolo era deja o maşină în care se aflau un necunoscut și o femeie. El la volan, ea în dreapta. Femeia ar fi fost tocmai Adina Gabriela Prisacariu, care ar fi solicitat telefoanele pentru a le verifica. Doar că păgubașul a sesizat că mașina era cu motorul pornit și a cerut dispozitivele înapoi. A primit doar un singur telefon, pentru că în secundele următoare șoferul mașinii cu numere de Bulgaria a demarat în trombă, iar bărbatul a rămas fără celelate două telefoane, un iPhone 7 și un iPhone 7 Plus.

Inculpaţi trimişi în judecată

A urmat o anchetă destul de complicată, în cele din urmă cei doi inculpați fiind trimiși în judecată pentru furt calificat. La un moment dat, pe parcursul cercetărilor, unul din telefoane a fost recuperat. Ca mijloace de probă, anchetatorii au putut stabili cine a folosit contul de pe OLX, însă au găsit și urmele papilare ale inculpatului pe telefonul recuperat, revândut practic de acesta. Necunoscutul a fost identificat, dar a refuzat să facă declarații, prevalându-se de dreptul la tăcere. În schimb, Adina Gabriela Prisacariu nu a mai fost de găsit.

Soţ pierdut într-un accident tragic

Tânăra a intrat în atenţia anchetatorilor după ce a provocat un accident în care şi-a pierdut soţul. Pe 1 august 2014, tânăra, abia căsătorită cu un tânăr din Dorohoi, în vârstă de 25 de ani, conducea un Mercedes E-Klasse cu volan pe dreapta, pe DN 29 Suceava-Botoşani. Cei doi fuseseră în vizită la niște rude și se îndreptau spre Dorohoi, dar la ieşirea din comuna Dumbrăveni suceveanca s-a angajat în depăşirea unui microbuz, în zona de acţiune a indicatorului „depăşirea interzisă”, pe un sector de drum cu linie continuă, iar Mercedesul a intrat în coliziune frontală cu un camion care circula regulamentar, din sens opus. În urma impactului deosebit de violent, Dragoş, soţul tinerei, care era pe locul din stânga-faţă, a murit pe loc.

În schimb, Adina s-a ales cu câteva leziuni, dar a scăpat cu viaţă. În acest dosar de ucidere din culpă, tânăra nu a primit încă o pedeapsă. Dosarul stagnează pe rolul Judecătoriei Suceava, printre altele și pentru că inculpata nu a putut fi audiată.

Dosare penale pe bandă rulantă 

Poate cel mai grav aspect în cazul acestei tinere este că, după accidentul mortal provocat în august 2014, aceasta a continuat să conducă cu permisul suspendat. Printre altele, tânăra nu a oprit la semnalul poliţiștilor de la Biroul Rutier Suceava, după ce a fost înregistrată de radar cu viteză excesivă, şi s-a răsturnat cu o altă maşină în şanţ. Ea a fost trimisă în judecată pentru conducere fără permis, atât de procurorii de la Suceava, cât și de cei de la Dorohoi. Fapta care i-a adus sucevencei cea mai mare parte din pedeapsă este legată, însă, de contrabandă.

La începutul anului 2016, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au prins în flagrant două persoane din municipiul Focşani, în timp ce încercau să vândă ţigări de contrabandă pe raza localităţii de domiciliu. Ulterior, poliţiştii au făcut 12 percheziţii pe raza judeţelor Suceava şi Vrancea, la mijloc fiind vorba de un grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu țigări.

Pachetele erau aduse în țară peste frontieră, erau depozitate la Suceava, după care erau livrate și vândute pe raza municipiului Focşani. Trimisă în judecată de procurorii DIICOT, Adina Gabriela Prisacariu a fost judecată ca lider al grupului infracţional. În schimb, toate celelalte dosare penale întocmite pe numele ei sunt pe rolul instanțelor de judecată, iar până la pronunțarea sentințelor definitive, tânăra se bucură de prezumția de nevinovăție.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
6.9 ° C
7.2 °
5.5 °
95 %
1.4kmh
17 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...