Alertă maximă într-un bloc din centrul oraşului (video)

0

Mai multe echipaje de pompieri, ambulanţă, dar şi poliţie, au fost trimise de urgenţă la blocul turn de pe Strada Primăverii. Alerta a fost dată după un apel prin 112, în urma căruia se cerea ajutorul echipelor de intervenţie din cauza unui fum gros care era pe casa scării, în special la etajele superioare.

În scurt timp, la faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri, autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autoscara, dar şi echipaje de la Ambulanţă şi poliţie, pentru a asigura intervenţia. Iniţial s-a luat în calcul o posibilă evacuare a locatarilor, însă pompierii ajunşi la faţa locului au reuşit să evite o tragedie. Aceştia au găsit la etajul zece, pe casa scării, o canapea care ardea cu o flacără puternică şi degaja foarte mult fum.

Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie stins imediat, fiind distrusă doar canapeaua, iar evacuarea locatarilor nu a fost necesară. „La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă, autoplatforma de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului si evacuarea fumului de pe casa scării și de la etajul superior. Locatarii scării nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și nu s-a impus evacuarea acestora. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un fumător neglijent care a aruncat restul de la o țigară aprinsă pe materiale combustibile”, a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Deja ai votat!