Contrabandiști dați de gol de ucraineni. Captură de țigări lângă Darabani

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au confiscat luni, 19 aprilie a.c., 2.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă, în urma unor schimburi de informații cu autoritățile din Ucraina. Anunțați de colegii din statul vecin, polițiștii de frontieră au descins pe malul râului Prut, în zona pădurii din apropierea cartierului Teioasa – Darabani, și au surprins două persoane care transportau cutii voluminoase, dinspre Prut spre localitate. La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de configuraţia terenului, suspecții au abandonat coletele și au fugit în pădure.

„La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete erau transportate ţigări, fiind vorba de 2.000 de pachete cu țigări, în valoare de 28.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Polițiștii de frontieră au deschis un dosar penal, cercetările derulându-se sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar investigațiile continuă pentru identificarea suspecților. Totodată, polițiștii de frontieră spun că vor colabora şi în viitor cu omologii lor din Ucraina pentru combaterea infracțiunilor transfrontaliere.

 

Deja ai votat!