Ministrul Afacerilor Interne vine la Botoșani pentru inaugurări, dar unii polițiști lucrează în containere

0

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, va ajunge la Botoșani la sfârșitul acestei săptămâni, pentru a participa la inaugurarea celor două sedii de poliție de la Dorohoi și Săveni, care au fost modernizate. Șeful MAI va fi însoțit de secretarul de stat, chestor general de poliție Bogdan Despescu, fost șef al Inspectoratului General al Poliției Române.

Lucrări începute în 2017 la Dorohoi

Reabilitarea sediului Poliției municipiului Dorohoi a început în martie 2017. Inițial, lucrările erau programate a fi executate într-un interval de 12 luni, însă finalizarea investiției a fost pusă în dificultate de două cauze majore. În primul rând, în momentul în care a fost dată jos tencuiala de pe pereți s-a descoperit că zidurile nu aveau armătură. De aceea a fost nevoie de modificarea proiectului inițial prin montarea unei plase de sârmă pentru susținere.

Cealaltă cauză ar fi lipsa banilor întrucât sumele necesare executării lucrărilor ar fi fost plătite cu țârâita, investiția fiind asigurată cu fonduri de la bugetul de stat, prin Inspectoratul General al Poliției Române. Prin urmare, procesul verbal de recepție a lucrărilor a avut loc abia anul acesta.

Probleme şi la Săveni 

Probleme au fost și în privința reabilitării sediului Poliției orașului. Săveni Și aici lucrările au început în mai 2018, iar investiția trebuia finalizată într-un interval de numai câteva luni, doar că execuția s-a prelungit. Asta tot din cauza unor probleme descoperite în structura clădirii. De altfel, toate imobilele reabilitate de IPJ Botoșani sunt clădiri vechi de zeci de ani, care au avut alte destinații în momentul construcției lor, acestea fiind preluate ulterior de Ministerul Afacerilor Interne.

Poliţişti puşi să lucreze în containere 

Vizita ministrului de Interne prinde însă IPJ Botoșani într-un alt program de modernizare. Astfel, șase posturi comunale de poliție urmează să fie reabilitate prin intermediul unui program finanțat de fonduri europene. Este vorba de posturile de poliție de la Avrămeni, Călăraşi, Drăguşeni, Durneşti, Rădăuţi Prut şi Ungureni, toate fiind finanțate prin Programului Operațional Comun România – Moldova „Thor”. Doar că la Avrămeni și Ungureni nu au fost identificate alte sedii pentru polițiști așa că, pe durata executării lucrărilor, cei de aici vor lucra în două containere puse la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

În plus, o clădire a IPJ, situată pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiu, a intrat în reabilitare. Luna trecută, însă, o porțiune din tavanul unui birou s-a prăbușit, cel mai probabil din cauza infiltrațiilor. Astfel, pe fondul precipitațiilor, apa s-a infiltrat și a îmbibat tencuiala, care a căzut pe o porțiune de aproximativ doi metri pătrați. La momentul producerii incidentului, în spațiul respectiv se afla un singur polițist, care nu a fost rănit, iar ulterior, toți cei care își desfășurau activitatea în acel birou au fost relocați. Clădirea este și în prezent în reparații, lucrările urmând să fie finalizate în aproximativ o lună, în funcție de condițiile meteorologice.

Deja ai votat!