joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTRestaurantele se redeschid în acest weekend (Video)

Restaurantele se redeschid în acest weekend (Video)

După ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut timp de o săptămână în mod constant, la nivelul municipiului Botoşani, autorităţile se pregătesc să ridice restricţiile impuse în unităţile de alimentaţie publică, sălile de jocuri de noroc şi sălile de spectacole. Astfel, după perioadă de 28 de zile de restricţii, care se va încheia vineri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) urmează să ia decizia ridicării acestora în şedinţa care va avea loc la finele acestei săptămâni. Dacă în urmă cu exact 14 zile, rata de infectare la nivelul municipiului era de 3,70 cazuri la mia de locuitori, ieri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a raportat o incidenţă de 2,33 cazuri, în continuă scădere şi cu mult sub indicele de 3 la mie, care impune şi închiderea restaurantelor.

De altfel, imediat după ce CJSU a luat decizia prelungirii cu încă 14 zile, pe data de 10 aprilie, a restricţiilor, incidenţa a fost într-o continuă scădere. Cu toate că de câteva zile rata de infectare este sub 3, autorităţile sanitare au decis să menţină decizia până la finele celor 14 zile, tocmai pentru a fi sigure că nu era o scădere temporară. „Măsurile se reţin pe cele 14 zile, indiferent de modificarea indicelui de infectare. Teoretic, dacă menţinem acest trend descrescător, putem redeschide restaurantele la finalul acestei perioade. Această măsură impusă este tocmai pentru a păstra acest trend descrescător. Dacă în două zile deschidem restaurantele şi apoi iar creşte indicele nu am rezolvat nimic”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Doar 17 cazuri în ultimele 24 de ore

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), 17 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Numărul total de îmbolnăviri a ajuns, astfel, la nivelul judeţului, la peste 13.400 de cazuri. Dintre acestea, peste 12.300 de persoane diagnosticate cu Covid au fost declarate vindecate, iar 551 sunt în continuare cazuri active. Din păcate 625 de botoşăneni au pierdut lupta cu boala de la începutul pandemiei.

Patru localităţi din județul Botoșani prezentau, luni, incidențe de infectare cu SARS-CoV-2 mai mari de 3 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de infectare este raportată în comuna Nicșeni, unde sunt 3,81 îmbolnăviri la mia de locuitori. De asemenea, în scenariu epidemiologic „roșu” mai sunt comunele Roma (3,55), Știubieni (3,31) și Corlăteni (3,06).
La nivel județean, incidența cazurilor este de 1,45, ceea ce înseamnă revenirea la scenariul epidemiologic „verde”, din punct de vedere al mediei.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...