Cătălina Lupaşcu, mesaj pentru Cosmin Andrei – „Aţi făcut un copy paste nefericit de pe Programul Firea”

0

Astăzi, în şedinţa în cadrul căreia s-a votat bugetul Municipiului Botoşani, Cătălina Lupaşcu, consilier municipal liberal, a readus în atenţia publică promisiunile electorale făcute de Cosmin Andrei. Ea a reamintit de programele care vizau sprijin financiar pentru părinţi la venirea pe lume a unui copil, pentru tinerii căsătoriţi, sau pentru fertilizare in vitro pentru cuplurile care îşi doresc copii. „Zâmbet sănătos în Botoşani – asigurarea analizelor şi tratamentelor stomatologice pentru copiii botoşăneni inclusiv pentru aparate dentare, Fiecare copil contează în Botoşani – asigurarea de servicii psihosociale şi educaţionale precum şi ajutor material pentru hrană, rechizite pentru copii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, Un loc de muncă pentru fiecare tânăr din Botoşani – programul primul loc de muncă, şcoala de meserii, programul intership, ucenicie pentru tinerii din familii vulnerabile”, au fost doar câteva dintre promisiunile amintite de Cătălina Lupaşcu.

„Nu vă citesc dintr-o carte SF”

Alte promisiuni vizau sprijin pentru persoanele şi copiii cu dizabilităţi, locuinţe de serviciu pentru medici, cabinete medicale şcolare, catalog electronic în şcoli, table interactive, mobilier nou şi platformă digitală pentru educaţia online, siguranţa elevilor din Botoşani, rechizite pentru elevi, vouchere pentru rechizite, sprijin pentru familiile monoparentale etc. „Nu vă citesc dintr-o carte SF intitulată <Municipiul Botoşani în anul 2100>, ci vă citesc din programul electoral al PSD, uitându-mă în ochii dumneavoastră, domnule primar, şi vreau să întreb unde sunt toate acestea aceste promisiuni? Unde se regăsesc ele în bugetul cu care veniţi în faţa noastră şi a cetăţenilor din municipiul Botoşani? Atunci când aţi promovat asemenea lucruri, pe care eu nu le pot înţelege nici măcar într-o campanie electorală, fiindcă îmi aduc aminte de fostul primar Ovidiu Portariuc, care a câştigat Primăria Municipiului Botoşani pe un set de minciuni. Acelaşi set de minciuni a mers în campania electorală către cetăţenii municipiului Botoşani, care v-au votat”, i-a spus Cătălina Lupaşcu primarului.

Alesul local liberal a ţinut să arate că doar 1,6% din bugetul de dezvoltare merge pentru programul care vizează investiţii în zonele periferice ale oraşului. „Atunci când aţi fost în campanie electorală, aţi uitat să le spuneţi cetăţenilor că de fapt aţi făcut un copy paste nefericit de pe Programul Firea din Bucureşti. Aţi uitat să le spuneţi cetăţenilor că acest program va fi implementat la Botoşani atunci când Municipiul Botoşani va avea bugetul Bucureştiului. Domnule primar, măcar în al 11-lea ceas să vă cereţi scuze faţă de cetăţenii Municipiului Botoşani şi să recunoaşteţi că ceea ce aţi spus în campania electorală nu poate fi pus în aplicare în următorii patru ani la Botoşani pe acest buget al municipiului”, a concluzionat Cătălina Lupaşcu.

Primarul Cosmin Andrei a răspuns că nu toate promisiunile electorale pot fi puse în aplicare în primul an de mandat.

Deja ai votat!