sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăLocalZiua Bibliotecarului marcată la Botoşani

Ziua Bibliotecarului marcată la Botoşani

Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani organizează mâine, 23 aprilie, o serie de evenimente pentru a marca Ziua Internațională a cărţii şi a drepturilor de autor și Ziua națională a bibliotecarului.
Astfel, la Secția de împrumut carte pentru copii va avea loc, începând cu ora 15.00, lansarea volumului ”Doamna fericire și Sensul Vieții”, semnat de Claudia Ciubotaru.
„Chiar dacă sunt în vacanță, elevii claselor a V-a de la Școala Gimnazială Nr. 12 Botoșani vor marca ,,Ziua Bibliotecarului” în format online. În colaborare cu Filiala de Limbi Străine – bibliotecari Aurica Pancu și Florentina Rotaru – elevii vor prezenta viziuni diferite despre cărțile citite, în cadrul manfestării ,,Cu drag de cărți!” Activitatea face parte din proiectul județean ,,Muzică, Culoare, Mișcare și Comunicare „, coordonatori prof. Prescornita Diana și prof. consilier Buhaschi Daniela”, transmit reprezentanţii bibliotecii.

Expoziţie în Sala Fondului Documentar Eminescu

Organizată în Sala Fondului Documentar Eminescu, expoziția ”Regal de bijuterii bibliofile” cuprinde donația excepțională de carte primită în acest an din partea Asociației Culturale ”Regal D’Art”.
Tot mâine vor avea loc şi evenimente organizate de bibliotecă pentru a marca Ziua Botoșaniului, serbată tot 23 aprilie, de marea sărbătoare a Sfântului Gheorghe, ocrotitorul orașului. Printre acestea se numără „Frumusețea Botoșaniului în sufletul copiilor”, activitate organizată între 23 aprilie și 3 mai de elevii Liceului ,,Demostene Botez“ Trușești în parteneriat cu Parohia ,,Sfinții Împarați Constantin și Elena” Ionășeni și Filiala 2 Grivița a bibliotecii.
„Manifestarea are scop evidențierea prin desen și culoare a orașului Botoșani. Copiii au reușit să surprindă prin unirea gândurilor, a sentimentelor și a culorilor frumusețea Botoșaniului, dând dovadă de multă creativitate. Lucrările prezintă o imagine sinceră a orașului prin ochi de copil”, transmit reprezentanţii bibliotecii.

Expoziţie virtuală organizată de Cabinetul de numismatică şi filatelie 

Cabinetul de numismatică și filatelie vă invită să-i treceți virtual pragul, pentru a viziona expozițiile ”Botoșani – orașul meu drag”, exponat documentar filatelic din colecția Alexiei Georgiana Cornaci și ”Heraldica Județului Botoșani”, exponat realizat de Ersilia Iacob.
Bibliotecarii Sălii de lectură au pregătit o expoziție de monografii despre ”Botoșanii de ieri și azi”. O altă expoziție, ”Biblioteci din România”, aduce în atenția utilizatorilor Sălii de lectură monografii și albume donate, de-a lungul timpului, de alte biblioteci județene din România.
Fotografii și videoclipuri de la toate aceste activități vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook a bibliotecii.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.4 ° C
17.6 °
12.2 °
78 %
4.8kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
6 °
mie
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încep să fie prea populare trotinetele astea. Ori o fi serviciul de pază.

EDITORIAL

Faptul că nicio funcție de conducere din instituțiile statului român nu se ocupă decât cu pedigri politic este una din principalele cauze care duc...

EPIGRAMA ZILEI

Nu e nicicum uns de zei Ci cu multă alifie Pentru că bani frumușei Face când … nu scrie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...