spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTCosmin Andrei - "Ar trebui să avem în caracter trăsăturile definitorii ale...

Cosmin Andrei – „Ar trebui să avem în caracter trăsăturile definitorii ale Sfântului Gheorghe: curajul, credinţa, cinstea!”

Astăzi, în zi de mare sărbătoare, botoşănenii îl cinstesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă. Pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei, municipalitatea nu a organizat manifestările cu care erau obişnuiţi botoşănenii, de Ziua Oraşului. Cel mai important moment al zilei a fost Sfânta Liturghie, oficiată la Mănăstirea Popăuţi, de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi.

Tot astăzi, primarul Cosmin Andrei a postat un mesaj pe pagina de facebook a Primăriei Botoşani.

Iată-ne  împreună în cea mai frumoasă zi a oraşului nostru – ziua patronului său spiritual – Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – unul dintre cei mai iubiți sfinți ai credinței noastre creștine, preţuit de-a lungul timpului  pentru curaj și dreaptă judecată.

După o slujbă emoționantă, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, cu toţii suntem pătrunşi de solemnitatea momentelor, de importanţa acestei sărbători atât în viaţa noastră cât şi a oraşului în care trăim.       

Sărbătorit deopotrivă de Biserica Ortodoxă cât şi de cea Romano Catolică, Sfântul Gheorghe-purtătorul de biruinţă este simbolul absolut al vitejiei şi credinţei în religie  mergând până la sacrificiul suprem. Prezenţa sa pe primele sigilii şi peceţi ale târgului Botoşanilor, în postura de învingător în lupta cu balaurul, arată orientarea încă de pe atunci către triumful binelui asupra răului, către prosperitate şi dezvoltare prin muncă şi credinţă. Fiecare dintre noi ar trebui să avem în caracter trăsăturile definitorii ale Sfântului Gheorghe: curajul, credinţa, cinstea!

De mai bine de un an ne aflăm cu toții în lupta cu infecția provocată de noul coronavirus  SARS-CoV -2, aprigul dușman care ne-a schimbat radical viețile, ne-a răpit oameni dragi sau cunoscuți, punându-ne în fața unor provocări nemaiîntâlnite. Doresc pe această cale să mulțumesc tuturor concetățenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă în tot acest timp, pentru modul cum au respectat și s-au adaptat noilor condiții dar și pentru speranța și încrederea pe care le poartă în suflet, așteptând ca viața să reintre în normal.

Gândurile mele se îndreaptă către toți botoșănenii care azi își serbează onomastica și le adresez un sincer <La mulţi ani!> tuturor acelor care se numesc Gheorghe, George, Georgeta sau celelalte nume care derivă din acestea, urându-le să fie sănătoşi, harnici şi mândri de numele pe care le poartă!”, a transmis edilul.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...