Fetiță sfâșiată de un câine agresiv

Trei persoane, printre care și o fetiță, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” din Botoșani, după ce au fost mușcate de un câine agresiv scăpat dintr-o curte din municipiul Botoșani.

Nefericitul incident s-a produs, joi după-amiază, în cartierul ANL Bucovina, în momentul în care un ciobănesc alsacian, de culoare neagră, a scăpat din curte și a atacat un grup de copii care stăteau pe o bancă. Câinele a mușcat de mâini și omoplatul drept o fetiță de 11 ani și apoi a atacat și mușcat două femei care ieșiseră la plimbare cu un cățel de companie.

Tatăl copilului mușcat a sunat la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj de jandarmi. „Toate cele trei victime au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale”, a spus un martor.

Contactat telefonic de tatăl fetiței mușcate, proprietarul câinelui a refuzat orice discuție folosind un limbaj agresiv. Părinții copilului au vrut să afle dacă ciobănescul a fost vaccinat antirabic.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, iar proprietarul patrupedului s-a ales cu un dosar penal pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. Dosarul este instrumentat de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor.  Astfel de fapte se pedepsesc cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Deja ai votat!