Film polițist filmat în Botoșani

0

Botoșaniul va deveni platou de filmare pentru lung metrajul polițist „Oameni de treabă”, în regia lui Paul Negoescu. Filmările vor începe în luna mai și se vor extinde până în luna iunie, în orașul Bucecea, județul Botoșani.

Locațiile în care se va filma producția artistică sunt Fântâna Arteziană Aleea Teilor, dar și două scări de bloc din orașul Bucecea. De asemenea, producătorii au cerut şi sprijinul primăriei orașului Bucecea pentru realizarea proiectului. Aceştia au solicitat un acord pentru folosirea  cabinelor din cadrul Căminului Cultural din oraș. Acestea vor servi drept birou de producție, machiaj sau costume.

Filmul polițist este produs de Casa Papillon din București, împreună cu Centrul Național al Cinematografiei.

Paul Negoescu este un tânăr regizor, de 36 de ani, care a debutat în anul 2012 cu lungmetrajul „O lună în Thailanda”. De asemenea, regizorul este cunoscut pentru comedia „Două lozuri”, care îi are în rolurile principale pe actorii Alexandru Papadopol, Dragoș Bucur și Dorian Boguță.

Producții filmate în Botoșani

Aceasta este a doua producție de lung metraj filmată recent în județul nostru. În urmă cu o lună ziaristul botoșănean, Viorel Ilișoi, a transpus povestea bunicilor săi în film. Astfel, filmările au fost realizate în diferite localități din Botoșani, printre care Guranda, Costiugeni, Trușești, Ungureni și Ringhilești. Regia aparține lui Nicolae Mărgineanu, iar actorii princpali sunt Doru Ana și Maria Ploae.

Deja ai votat!