Palatul Administrativ și sediul Arhivelor Naționale reparate cu bani din bugetul MAI

0

Pe agenda întâlnirilor de azi din județul Botoșani a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, a figurat și ședința de lucru cu structurile teritoriale ale MAI, care a avut loc la sediul Prefecturii Botoșani. Vestea cea bună a fost că Instituția Prefectului Județului Botoșani va beneficia, anul acesta, de o alocare bugetară de 462.000 de lei pentru finanțarea lucrărilor de reparații curente a Palatului Administrativ, un proiect mult așteptat. La rândul său, Consiliul Județean Botoșani, găzduit în aceeași clădire, va trebui să contribuie cu 50 la sută din costul reparațiilor. În acest sens, s-a semnat deja un parteneriat între Instituția Prefectului și Consiliul Județean.

„De asemenea, după zeci de ani în care nu au fost alocate resurse către Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Botoșani, am decis ca în acest an să alocăm din bugetul MAI suma de 800.000 de lei, în vederea efectuării unor lucrări de reparații la clădirea în care instituția își desfășoară activitatea”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Situația de la Arhivele Naționale era una disperată, întrucât acoperișul era distrus, iar atunci când ploua apa se infiltra până în spațiile de depozitare. Din acest motiv, angajații instituției erau nevoiți să mute tonele de dosare dintr-o parte în alta, așa încât documentele să nu fie distruse de intemperii.

 

Deja ai votat!