Prohibiția la pescuit aduce controale pe cursurile de apă

Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani au organizat joi, 22 aprilie a.c., o acțiune de control pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile ordinului comun al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor privind perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2021.

În urma verificărilor efectuate în teren, echipele de control au aplicat o sancțiune principală în valoare de 1.000 lei și o sancțiune complementară de suspendare pe o perioadă de 90 de zile a permisului de pescuit.

Acțiunile de inspecție și control s-au desfășurat pe cursul râului Siret, Acumulările Rogojești și Bucecea, pârâul Morișca, Acumularea Rai, atât pe mal cât și pe suprafața luciului de apă, cu sprijin logistic din partea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani. Potrivit ordinului comun, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial până în data de 7 iunie 2021, inclusiv.

 

 

Deja ai votat!