Prohibiția la pescuit aduce controale pe cursurile de apă

0

Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani au organizat joi, 22 aprilie a.c., o acțiune de control pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile ordinului comun al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor privind perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2021.

În urma verificărilor efectuate în teren, echipele de control au aplicat o sancțiune principală în valoare de 1.000 lei și o sancțiune complementară de suspendare pe o perioadă de 90 de zile a permisului de pescuit.

Acțiunile de inspecție și control s-au desfășurat pe cursul râului Siret, Acumulările Rogojești și Bucecea, pârâul Morișca, Acumularea Rai, atât pe mal cât și pe suprafața luciului de apă, cu sprijin logistic din partea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani. Potrivit ordinului comun, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial până în data de 7 iunie 2021, inclusiv.

 

 

Deja ai votat!