Sute de polițiști mobilizați în misiuni de menținere a ordinii publice

0
foto arhivă - acțiunile au loc și în magazine

În contextul sărbătorilor religioase din zilele următoare, în perioada 23-25 aprilie a.c., aproximativ 200 de polițiști vor acționa, în sistem integrat, pe raza județului, zilnic, împreună cu jandarmi și cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică. „Acțiunile vor fi organizate pentru ca aceste zile să fie sărbătorite în condiții de siguranță și pentru a ne asigura de faptul că prevederile legale pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 să fie respectate”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Efectivele de poliție care vor participa la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

„Protejarea sănătății cetățenilor este prioritară, iar identificarea și aplicarea măsurilor legale în cazul unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări este de mare importanță în această perioadă”, a adăugat Delia Nenișcu.

Pe drumurile publice vor fi la datorie polițiștii de la rutieră, care vor acționa pe întreaga rețea de drumuri din județul Botoșani pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere și pentru fluidizarea traficului.

 

„Reamintim faptul că, purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor. Recomandăm cetățenilor să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, să respecte legislația în vigoare și recomandările făcute de autorități în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19”, a subliniat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

 

Deja ai votat!