Edilii botoşăneni au găsit spaţii pentru extensiunea Universităţii „George Enescu”

0

Demersurile vizând înfiinţarea la Botoşani a unei extensiuni a Universităţii „George Enescu” din Iaşi continuă. În şedinţa din 28 aprilie, consilierii municipali vor dezbate proiectul vizând darea în folosinţă gratuită a unor spaţii ale Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache”, spaţii pentru activitatea didactică – extensie program de studii artele spectacolului (actorie, păpuşi – marionete). Spaţiile care vor fi folosite de studenţi, după un orar care se regăseşte în proiectul de hotărâre, sunt scena, sala de spectacole, sala studio şi atelierul de croitorie.

Conducerea universității ieșene și-a manifestat interesul de a înființa o extensiune în oraș, având în vedere potențialul acestui județ dovedit și de istorie dar și ca parte a strategiei de dezvoltare a Universității de Arte.

Aceste demersuri au început în luna februarie. După ce consilierii municipali vor aproba proiectul vizând darea în folosinţă a spaţiilor de la Teatrul „Vasilache”, conducerea universității va demara procedurile de avizare și apoi de acreditare, impuse de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

Municipiul Botoşani a devenit atractiv pentru instituţiile de învăţământ superior din Iaşi. Tot din acest an, va fi deschisă la Botoşani a filială a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Prin votul consilierilor municipali, filiala Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” va folosi spaţii ale Colegiului Naţional „AT Laurian”.

Deja ai votat!