Fostă învățătoare răpusă de complicațiile Covid

0

O femeie de 75 de ani, care a fost toată viața la catedră și a învățat mii de copii, şi a transmis harul şi fiicei sale, a decedat în dimineața zilei de vineri, pe secția de Reanimare a Spitalului Județean.

Rifca Geana, învăţătoare la Şcoala Generală Ripiceni, a decedat după ce a reuşit să scape de SARS-CoV-2, dar virusul i-a afectat mult prea tare plămânii şi celelalte organe.

Învăţătoarea a stat interantă în spital aproape o lună jumătate. Femeia a ajuns la Urgenţe pe data de 10 martie, cu alte afecţiuni cronice, care s-au agravat în ultima perioadă. Pe timpul internării, însă, aceasta a fost diagnosticată şi cu Covid, forma fiind una foarte agresivă. Aceasta a fost diagnosticată cu pneumopatie SARS-CoV-2 formă severă, cardiomiopatie hipertensivă, anemie secundară şi insuficienţă mitrală degenerativă.

Din păcate, vineri dimineaţă, inima femeii a cedat, iar medicii nu au mai putut-o resuscita, din cauza organismului extrem de slăbit. „Era un om plin de viaţă, vesel, care nicidecum nu îşi arăta vârsta. Din păcate, a luat acest virus, i-a fost afectat plămânul iremediabil. S-a negativat înre timp, dar din păcate organismul a fost milt prea sklăbit şi organismul a cedat. A fost învăţătoare o viaţă întreagă la Ripiceni, iubită de toţi elevii, iar dragostea ei pentru catedră a preluat-o şi fiica ei, care este profesoară la Laurian şi este şi ea extrem de iubită de toţi elevii”, a spus una din cunoștințele femeii.

Deja ai votat!