Dosare penale pentru beţie la volan

foto arhiva

Doi tineri din judeţul Botoşani s-au ales cu dosare penale după ce s-au urcat la volan deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Cele două întâmplări au avut loc duminică, 25 aprilie.

Primul caz a fost cel al unui tânăr de 23 de ani din comuna Coşula. Acesta a fost oprit de poliţişti pe Şoseaua Iaşului din municipiul Botoşani după ce oamenii legii au observat că şoferul nu a acordat prioritate de trecere unui alt autovehicul care avea acest drept. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost verificatcu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Şofer urmărit de poliţişti la Săveni

Cel de-al doilea caz este al unui bărbat, în vârstă de 38 de ani, din oraşul Săveni. Pe strada Gheorghe Asachi din Săveni, poliţiştii rutieri au efectuat semnal regulamentar, însă şoferul nu s-a conformat indicațiilor și nu a oprit la semnalul acestora. În acest context oamenii legii au plecat în urmărirea sa, reușindu-se blocarea acestuia la ieșirea din orașul Săveni, pe Drumul Comunal DC 14.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Deja ai votat!