Femeie dispărută, găsită carbonizată în mijlocul câmpului (video)

0

O femeie, în vârstă de 43 de ani, din comuna Tudora, care în urmă cu câteva zile a fost dată dispărută, a fost găsită, în această dimineaţă, carbonizată. Aceasta se afla într-o poieniţă din mijlocul câmpului, între Vorona şi Tudora.

Alarma a fost dată vineri, pe 23 aprilie, când femeia a părăsit domiciliul și nu s-a mai întors. De asemenea aceasta nu şi-a mai contactat deloc familia, care a anunţat dispariţia la poliţie. Autorităţile au demarat imediat o campanie de căutare, care a continuat şi în weekend. La acţiune au luat parte poliţişti, jandarmi şi pompieri. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au folosit şi de o şenilată în cadrul căutărilor. De altfel, zona în care a fost descoperit, de către jandarmi, trupul neînsufleţit al femeii este accesibil doar cu o şenilată.

Potrivit primelor informaţii se pare că femeia şi-ar fi dat singură foc, însă autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat în acest caz. „Femeia de 43 de ani a fost găsită decedată pe un teren extravilan, la o distanță de aproximativ 8 kilometri de locuința sa. Corpul acesteia era carbonizat. Verificările efectuate până în acest moment ne conduc la ipoteza conform căreia aceasta ar fi comis un act suicidal. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și pentru clarificarea cauzei sub toate aspectele. În activitățile de căutare au fost implicați peste 30 de polițiști, jandarmi, lucrători din cadrul ISU cu o șenilată și voluntari”, a declarat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Rudele nu cred varianta unei sinucideri

Femeia avea doi copii, un băiat şi o fată. „Fata este la facultate şi învaţă foarte bine, băiatul este premiant şi el. Avea doi copii extraordinari ţi ţineau amândoi la copii. Pentru copii ar fi făcut orice”, a declarat o cumnată de-a femeii.

Apropiaţii nu-şi pot explica motivul pentru care aceasta ar fi putut pleca de acasă, mai ales ca nimic din comportamentul său nu dădea de înţeles că ar avea astfel de gânduri. Oamenii spun că nu cred în ipoteza unei sinucideri. Astfel, în ziua în care a dispărut, femeia şi-ar fi băut cafea împreună cu soţul său, iar ulterior bărbatul a plecat la muncă, partenera sa rămânând acasă pentru a avea grijă de gospodărie şi de fiul lor care încă dormea. Ce s-a întâmplat ulterior este, însă, greu de spus. Astfel, când s-a trezit băiatul şi-a căutat mama, însă aceasta dispăruse fără urmă. Îngrijorat, acesta şi-a sunat tatăl. Când au văzut că se înserează şi femeia nu se întoarce şi nu dă nici un semn de viaţă, rudele au alertat autorităţile şi au pornit în căutarea ei.

„Eu cred că cineva i-a dat foc. Nu aş crede că şi-a luat viaţa singură. Nu avea nici un motiv pentru aşa ceva”, a mai spus cumnata femeii.

Pe parcursul celor aproape trei zile de căutări zeci de persoane s-au implicat în această acţiune, întreaga zonă fiind periată de autorităţi.

„Femeia a fost văzută de cei care locuiesc în ultima casă din Tudora. Aceştia le-au spus autorităţilor în ce direcţie se întrepta femeia. Aceasta era singură”, a declarat şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tudora.

Deja ai votat!