Ghișeu unic inutil. Colegiul Prefectural a decis desființarea acestuia

0

Gișeul Unic înființat în cadrul Instituției Prefectului Botoșani, pentru obținerea avizelor și autorizațiilor nenecsare implementării unor programe din fonduri guvernamentale, a fost desființat. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul Colegiului Prefectural, la inițiativa prefectului, Dan Nechifor. „Nu au existat solicitări și prin urmare nu se justifica să mai menținem această structură”, a spus prefectul Dan Nechifor,

Ghișeul unic a fost înființat la începutul anului 2020, la inițiativa fostului prefect Alexandru Colbu, în ideea eliminării birocrației. În acest ghișeu aveau reprezentanți 12 instituții publice, de la Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția pentru Agricultură Județeană, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, Garda Forestieră, Poliția Rutieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Secția Drumuri Naționale, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, Arhitectul Șef al Consiliului Județean, până la Sistemul de Gospodărire a Apelor și Direcția Județeană pentru Cultură.

Ghișeul trebuia să ajute agenții economici în vederea obținerii avizelor și a autorizațiilor necesare implementării proiectelor finanțate din fonduri guvernamentale și externe de către unitățile administrativ-teritoriale din județul Botoșani, doar că, deși angajații instituțiilor au fost prezenți la serviciu, timp de un an nu a existat nicio solicitare. Prin urmare, reprezentanții Instituției Prefectului au decis că ghișeul este inutil și au propus încetarea activității acestuia.

 

Deja ai votat!