Identitate românească cumpărată cu 100 de euro

0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetățean din Republica Moldova, în borseta căruia a fost găsită o carte de identitate românească falsă. Cazul a fost descoperit pe 25 aprilie a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, ca pasager într-un autocar ce venea din Cehia, cetățeanul din Republica Moldova, E.M., în vârstă de 48 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită ascunsă, într-o borsetă ce aparţinea bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia persoanei în cauză. „Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond specifice unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în Cehia, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, plătind suma de 100 de euro. A folosit apoi cartea de identitate pentru a obţine un loc de muncă în Cehia”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalul anchetei procurorii urmând să decidă dacă bărbatul va fi trimis în judecată.

 

Deja ai votat!