vineri, septembrie 30, 2022
AcasăLocalO nouă licitaţie pentru reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul

O nouă licitaţie pentru reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul

Municipalitatea botoşăneană a demarat licitaţia pentru desemnarea constructorilor care să reabiliteze infrastructura de transport cu tramvaiul.

Cosmin Andrei, primarul municipului, a declarat că documentaţia a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Deschiderea ofertelor va avea loc pe 25 mai. „Aşteptăm operatorii economici să depună oferte şi, de această dată, sunt convins că vom avea un câştigător pentru că a fost majorată suma pentru lucrări, prin introducerea valorilor de la <diverse şi neprevăzute> în suma totală. Dacă vor apărea cheltuieli diverse şi neprevăzute vor fi suportate de la bugetul local”, a precizat edilul.

Pentru fiecare traseu în parte, a fost scos la licitaţie pachetul proiectare lucrări plus execuţie. „Ţinând cont că avem proiectare şi execuţie, este puţin probabil să avem cheltuieli diverse şi neprevăzute pentru că proiectantul trebuie să ia în calcul toate situaţiile. Nu avem proiect tehnic separat şi execuţie separată, astfel încât să vină un constructor să reclame faptul că nu a fost făcut bine proiectul tehnic. Acum discutăm despre aceeaşi entitate care trebuie să facă proiectul tehnic şi tot această entitate să-l execute. Cred că va exista interes şi vom avea un câştigător, astfel încât să putem începe lucrările în acest an”, a mai spus primarul Cosmin Andrei.

Valoarea totală estimată este de 147.952.991 de lei (fără TVA)

Contractul pentru Lotul 1 (traseul 101) are o valoare de 74.533.384 de lei şi include înlocuirea a 8,68 kilometri de cale de rulare, construirea a 18 staţii şi peroane pentru tramvai, înlocuirea a 234 de stâlpi de susţinere a reţelei electrice şi montarea a 9,12 kilometri de fir contact şi implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing.

Contractul pentru Lotul 2 (traseul 102) are o valoare de 73.419.607 şi include înlocuirea a 8,56 kilometri de cale de rulare, construirea a 14 staţii şi peroane pentru tramvai, înlocuirea a 279 de stâlpi de susţinere a reţelei electrice şi montarea a 8,98 kilometri de fir contact şi implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing.

O licitaţie similară a fost organizată în toamna anului trecut. Deşi au fost operatori care au solicitat clarificări, nu a fost depusă nicio ofertă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.6 ° C
15.6 °
11.6 °
79 %
1.4kmh
1 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...