spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTRecomandări din partea pompierilor pentru slujbele de Paşti

Recomandări din partea pompierilor pentru slujbele de Paşti

Odată cu începerea Săptămânii Patimilor, mulți credincioși ortodocși obișnuiesc să meargă la Biserică. În acest context, pompierii botoșăneni le dau preoților câteva sfaturi pentru a fi evitate eventualele incendii și răspândirea infecției cu Sars-Cov-2. Astfel, pentru evitarea incendiilor, este recomandat ca slujbele să se desfășoare în exterior. Totuși, în cazul în care acestea se țin în interiorul lăcașului de cult, numărul credincioșilor trebuie să fie limitat.

În ceea ce privește organizarea slujbelor religioase în bisericile din lemn nu se va permite aglomerarea credincioșilor în interior, deoarece aceste obiective sunt de dimensiuni mici și prezintă risc de incendiu.

Pompierii mai recomandă evitarea desfășurării slujbelor religioase în interiorul obiectivelor aflate în curs de restaurare/renovare și interzicerea desfășurării lor în obiective în care sunt amplasate schele.

De asemenea preoţii sunt sfătuiţi să instruiască participanții la slujbele religioase asupra faptului că lumânările aprinse trebuie ținute la distanță de haine, păr, mobilier, coroane sau alte obiecte de cult din materiale combustibile din interiorul bisericii. De asemenea, se recomandă evitarea deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule.

Măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2

Recomadări au fost făcute şi în ceea ce priveşte normele sanitare impuse din cauza pandemiei. Astfel, accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se recomandă să fie făcut astfel încât să fie asigurată o suprafață de minim patru metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță de minim doi metri între persoane. La intrarea în lăcașul de cult sau în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase, persoanele sunt obligate să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios, să poarte masca de protecție și să respecte distanțarea de 1,5 metri între persoane.

Credincioșilor care prezintă simptome precum tuse, strănut, rinoree sau temperatură li se recomandă să nu particpe la slujbă.

La activitățile religioase din interiorul lăcașului de cult, acolo unde este posibil, se organizează circuite separate de intrare și ieșire, semnalizate explicit.

În cazul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult cu care intră credincioșii în contact, acestea se dezinfectează după fiecare utilizare, iar o dată la patru ore obiectele sau suprafețele atinse , se vor dezinfecta.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...