Un preot militar din Botoșani recunoaște – „Virusul acesta nu e o abureală. M-a scuturat un pic” (video)

0

Preotul militar Ștefan Grădinaru, care slujește la Capela Militară din Botoșani, a recunoscut astăzi în mod public că a fost bolnav de Covid-19, dar a reușit să învingă virusul. Prezent la o întâlnire care a avut loc luni, 26 aprilie, la sediul Instituției Prefectului, el a susținut că îi încurajează permanent pe enoriașii la purtarea măștii de protecție, dar s-a ferit să facă recomandări cu privire la vaccinare. Nu pentru că nu ar fi de acord cu aceasta, ci pentru simplul fapt că nu este medic și nu are cunoștințele necesare.

„Vizavi de vaccin, sunt cel mai mulţumit atunci când nu mă întreabă credinciosul ce să facă. Sunt tare mulţumit, pentru că sunt preot, nu sunt medic. Şi aşa e cel mai corect , să nu îmi dau o părere greşită. Am trecut prin boală, nu neg, virusul acesta nu e o abureală. M-a scuturat un pic, mulţam lui Dumnezeu că mi-a mai dat zile”, a spus preotul Ștefan Grădinaru.

În acest context, el a dat și un sfat celor care acuză simtomele unei posibile infectări cu coronavirus – să se adreseze imediat medicilor de familie. Preotul militar a tras însă și un semnal de alarmă lăsând de înțeles că nu toți medicii de familie se implică în combaterea acestei maladii.

„Medicul de familie să-și facă treaba pentru că am cunoscut un caz, a stat câteva zile bune fără să primească tratamentul respectiv ca după aceea să fie internat la Contagioase și să se sperie în ce stare a ajuns”, a adăugat preotul Ștefan Grădinaru.

 

Deja ai votat!