Vaccin refuzat în postul Paștelui. Monica Adăscăliței, șefa DSP Botoșani – „Avem declarații în acest sens”

0

Întâlnirea de astăzi a șefilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a conducerii Direcției de Sănătate Publică cu reprezentanții preoților din județ, în contextul măsurilor ce trebuie respectate în perioada sărbătorilor pascale, a scos la iveală mai multe aspecte neașteptate.

Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, a precizat în cadrul discuțiilor că au existat persoane care erau programate pentru vaccinare anti-Covid și au refuzat să i se administreze doza întrucât, fiind în postul Paștelui, preotul parohiei ar fi recomandat enoriașilor să nu se vaccineze. „Au fost persoane care au dat declarație în acest sens, refuzând vaccinarea. Pot să vă aduc filmulețe, hârtii scrise de către persoane care au spus că <<părintele x>> i-a spus să nu se vaccineze. Deși era programat în sistem informatic, el vrea să se vaccineze, dar i-a spus preotul că este mare păcat”, a arătat Monica Adăscăliței.

În acest sens, șeful DSP Botoșani a rugat preoții să le acorde sprijin autorităților în campania de imunizare a populației. „Nu vreau să vă întrebăm dacă credeți în boală sau nu, ci doar sa ne sprijiniți, să fiți liantul cu populația”, a adăugat Monica Adăscăliței.

 

 

Deja ai votat!