spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTApelul autorităților - „Respectați măsurile”. Clienții recalcitranți din magazine, potoliți cu poliția...

Apelul autorităților – „Respectați măsurile”. Clienții recalcitranți din magazine, potoliți cu poliția (video)

Reprezentanții marilor magazine din județ au fost invitați astăzi la sediul Instituției Prefectului pentru o serie de discuții cu autoritățile locale privind respectarea măsurilor pentru combaterea pandemiei de Covid-19, în aceste zile premergătoare sărbătorilor pascale. Întâlnirea a avut loc în contextul în care, în această perioadă, centrele comerciale devin mai aglomerate, iar autoritățile au dorit să se asigure că cei care vor merge la cumpărături vor respecta măsurile de protecție sanitară.

La discuții au participat prefectul județului, Dan Nechifor, directorul Direcției de Sănătate Publică, Monica Adăscăliței, dar și comisarul șef adjunct de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), Mirel Rogalschi, accentul fiind pus pe utilizarea măștilor de protecție de către clienții magazinelor.

„S-a văzut și de Crăciun că ați acordat o atenție mărită acestor reguli. S-a văzut că ați făcut eforturi considerabile și este adevărată zicala – clienții noștri sunt stăpânii noștri – dar asta până la încălcarea regulilor”, a spus prefectul Dan Nechifor, care le-a solicitat reprezentanților supermarket-urilor să nu facă niciun fel de rabat și să anunțe la 112 dacă sunt persoane recalcitrante, care refuză respectarea normelor.

„Cel mai simplu e să dai un exemplu. În momentul când găsiți o persoană care nu vrea să respecte, suntem foarte aproape. Sunați și colegii vor fi acolo”, a spus prefectul Dan Nechifor, care a adăugat că toți clienții ar trebui să respecte benzile de delimitare pentru păstrarea distanțelor fizice.

La rândul său, Mirel Rogalschi, comisarul șef adjunct al CJPC Botoșani, le-a solicitat reprezentanților magazinelor să fie foarte atenți la mărfurile perisabile și la termenele de valabilitate ale produselor.

 

„Nu vrem să plecăm din postura de instituție care vine să vă controleze și să vă amendeze”

În schimb, directorul DSP, Monica Adăscăliței, a punctat necesitatea respectării fluxurilor diferite de intrare și ieșire din magazine, evitarea aglomerațiilor, existența dezinfectanților și utilizarea măștilor de protecție în toate spațiile interioare.

„Vă cerem sprijinul din punct de vedere instituțional. Nu vrem să plecăm din postura de instituție care vine să vă controleze și să vă amendeze. Nu îmi doresc acest lucru. Ați fost foarte buni colaboratori și nu au fost probleme de genul acesta, iar acum chiar îmi doresc sprijinul dumneavoastră”, a spus Monica Adăscăliței.

Totodată, prefectul Dan Nechifor a dorit să se asigure că nu vor fi probleme în trafic, în zonele centrelor comerciale, și nici la ieșirile din parcările marilor magazine, pentru evitarea ambuteiajelor.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...