Bătrân ajutat de polițiști să își găsească fratele

Un pensionar de 69 de ani a plecat din Dorohoi la Câmpia Turzii pentru a-și căuta fratele de care nu mai știa nimic de 6 ani.

Povestea incredibilă a dorohoianului a fost relatată de pagina Stiri din Bucovina. Singura informație pe care o știa era că fratele său se află undeva într-un sat din împrejurimile orașului Câmpia Turzii.

Timp de trei zile, bărbatul a umblat din sat în sat, fără bani şi telefon, deși era obosit și nemâncat. În final, el fost ajutat de polițiști, după care internat într-un spital pentru a se recupera după efortul făcut.

Potrivit reprezentanților sindicatului Europol, care au relatat întreaga poveste, bătrânul de 69 de ani din Dorohoi a decis, în urma unor certuri în familie, să se refugieze în sânul familiei fratelui său, pe care nu-l mai văzuse și nu mai auzise nimic de el de peste 6 ani.

Bătrân, găsit la timp de o patrulă de poliție

Agenții i-au aflat povestea și au decis să-l ajute. „Salvarea sa a venit din partea lui Mihai și Vlad care erau în patrulare pe raza localității Tritenii de Jos și care l-au găsit mergând fără vreo direcție pe drumurile din proximitate. Imediat colegii și-au dat seama că e vorba despre o persoană vulnerabilă, motiv pentru care l-au abordat și au aflat povestea de viață a bărbatului. Chiar dacă la prima vedere nu părea o „chestiune de poliție”, colegii și-au dat seama că dacă nu îl vor ajuta exista riscul ca bătrânul slăbit și epuizat să își piardă viața. L-au condus la spital unde a primit îngrijiri medicale, dar suplimentar și-au anunțat toți colegii din împrejurimi în încercarea de a-i mobiliza să îi găsească fratele”, a relatat Europol pe pagina proprie de socializare.

Un polițist localnic a reușit să dea de urma fratelui

„În cele din urmă, ajutorul a venit din partea șefului de post al comunei Frata, Dorel, polițist experimentat și care cunoaște bine populația din zona. A pus cap la cap informațiile oferite de bătrân și astfel a reușit să îi găsească fratele. Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au reușit să găsească familia căutată timp de 3 zile pe drumurile unor sate din județul Cluj de un bărbat în vârstă de 69 de ani. După ce s-a stabilit că starea sa de sănătate îi permite să părăsească spitalul, polițiștii i-au dat vestea cea bună. ,,V-am găsit fratele! Vă ducem la el!. Bătrânul doar i-a privit și a început să lăcrimeze. Erau lacrimi de fericire că după 6 ani, a reușit să dea de urma fratelui său”, au încheiat relatarea reprezentanții Europol.

Deja ai votat!