Centru de vaccinare de tip drive-through propus pentru municipiul Botoșani (video)

Acţiuni similare au fost organizate şi la nivel naţional

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei, și prefectul județului, Dan Nechifor, au lansat, marți, 27 aprilie a.c., o propunere către reprezentanții supermarket-urilor din municipiul Botoșani privind înființarea unui centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through într-o parcare din oraș. Inițiativa a fost preluată de reprezentantul magazinului Kaufland de pe bulevardul Mihai Eminescu nr. 193, a cărui parcare s-ar preta cel mai bine în acest scop întrucât are două căi de acces dinspre bulevard și dinspre Calea Națională. Reprezentantul Kaufland urmează să discute la rândul său cu șefii rețelei pentru a vedea dacă această propunere poate fi materializată. Deocamdată, este vorba doar de o serie de discuții, propunerea având șanse să se concretizeze cel mai probabil după sărbătorile pascale.

„Dacă doriți să ne sprijiniți, să colaborăm, ne vom întâlni pentru a stabili detaliile. Ar fi un demers benefic, să demonstrăm că și la Botoșani se poate”, a spus Monica Adăscăliței. Propunerea a fost lansată și către celelalte magazine care dețin parcări spațioase, acest centru mobil de vaccinare putând fi deplasat în diferite locuri. „Se poate stabili și un orar, anumite zile, când aveți timpi morți, când nu vine lumea să facă cumpărături. Ne putem plia pe programul dumneavoastră, stabiliți dumneavoastră intervalul orar, să nu vă perturbăm activitatea”, a spus la rândul său prefectul județului, Dan Nechifor, care este unul dintre inițiatorii acestui proiect.

Un astfel de centru de tip drive-through a fost înființat în municipiul Deva, dar și în Cluj Napoca. Sistemul permite vaccinarea persoanelor direct în mașină. Cei care doresc să se imunizeze merg cu mașina și se vaccinează fără o programare prealabilă.

 

Deja ai votat!