Dezastrul de la Bodeasa, provocat de un scurtcircuit. Pagubele sunt uriașe

Incendiul izbucnit astăzi dimineață în satul Bodeasa – Săveni a lăsat în urmă pagube uriașe. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), focul a fost generat cel mai probabil de un scurtcircuit electric. Flăcările s-au dezvoltat destul de repede și s-au extins la mai multe construcții. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 16 pompieri militari și voluntari, aproape cinci ore.

„Au ars casa și trei anexe – un depozit de cereale, un adăpost de animale și unul de păsări – un porc și peste 40 păsări. S-au salvat și protejat de foc mai multe bunuri din interiorul casei, utilaje agricole, un autoturism, alte construcții din gospodărie și trei porci”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Incendiul care a distrus casa și anexele a izbucnit astăzi, 27 aprilie a.c. Focul a fost observat în jurul orei 5 dimineața, iar pentru stingerea focului au intervenit pompierii militari din orașul Săveni și cei din municipiul Dorohoi, cu trei autospeciale cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD. În sprijinul pompierilor au venit și colegii din turele libere, dar și voluntarii din Săveni.

 

Deja ai votat!