Planuri pentru reabilitarea trotuarelor de pe Bulevardul Eminescu

0

Municipalitatea a primit mai multe sesizări de la botoşănenii nemulţumiţi de modul în care se prezintă trotuarele de pe Bulevardul Mihai Eminescu. Plăci din granit sărite sau crăpate, respectiv pavele sărite – acestea au fost problemele semnalate în principal în zona Judecătorie – sediul Nova Apaserv.

Primarul Cosmin Andrei a dat asigurări că firma care are contract cu primăria pe întreţinere şi reparaţii străzi va interveni şi în acea zonă. Plăcile din granit vor fi înlocuite cu pavele.

Este un tronson foarte afectat, într-adevăr. Muncitorii firmei Conrec vor interveni după ce finalizăm şantierele pe care le avem acum. Vom stabili o soluţie tehnică, am mai vorbit şi cu colegii de la Direcţia Edilitare. Acele plăci din granit vor fi înlocuite cu pavele. Unde sunt pavele este mai uşor de intervenit”, a spus Cosmin Andrei.

Edilul a explicat că multe probleme sunt generate de maşinile care sunt parcate pe trotuare. „Pentru asta trebuie să intervină cei ce la Poliția Locală și Poliția Municipală să aplice sancțiuni. Trotuarele nu au fost proiectate pentru parcarea maşinilor şi din acest motiv s-au degradat”, a arătat primarul municipiului.

Pavelele de pe partea carosabilă au fost scoase în toamna anului 2019

În toamna anului 2019, au fost scoase pavelele de pe Bulevardul Eminescu, tronsonul delimitat de străzile Marchian şi Octav Onicescu. În locul pavelelor a fost turnat asfalt. Acele lucrări au fost coordonate de viceprimarul Marian Murariu şi conducerea Direcţiei Edilitare din cadrul Primăriei Botoşani.

Deja ai votat!