vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTStructură consultativă de ordine publică condusă de o femeie consilier județean (video)

Structură consultativă de ordine publică condusă de o femeie consilier județean (video)

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică va fi condusă de Cristina Breșug. Așa s-a stabilit luni, pe 26 aprilie a.c., în urma ședinței de constituire organizată după alegerile locale din toamna anului trecut.

Deși ședința ar fi trebuit să aibă loc încă din toamna anului trecut, după validarea rezultatelor alegerilor locale, această structură interinstituțională nu a mai fost convocată. Asta și pe fondul măsurilor dispuse pe fondul stării de alertă generată de pandemia de Covid-19.

Săptămâna trecută, însă, noul subprefect al județului, Aneta Gireadă (PNL), desemnată să țină legătura cu această structură, a convocat ședința de constituire. Astfel, pe baza propunerilor venite din partea membrilor, a fost stabilită conducerea, dar și componența celor trei comisii de lucru – Comisia de coordonare, situații de urgență și petiții, Comisia de planificare, stabilire și evaluare a indicatorilor de performanță minimali și Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanță și drepturile omului. De la ședință a lipsit doar Adrian Lupu, desemnat de președintele CJ, Doina Federovici, iar în urma votului exprimat președinte al ATOP a fost desemnată, cu unanimitate de voturi, Cristina Breșug, consilier județean PSD, aflată la cel de-al doilea mandat în administrația publică locală, ea fiind propunerea avansată de conducerea CJ pentru această funcție.

Cristina Breșug a făcut parte și din vechea structură a ATOP

„Votul dumneavoastră de astăzi mă onorează, dar mă și obligă în același timp. Îmi doresc un mandat cu o abordare proactivă orientată pe nevoile de securitate și siguranță a cetățeanului, în care să punem accent pe prevenire și nu pe sancționare”, a spus la scurt timp după desemnare Cristina Breșug, președinte ATOP. Aceasta a făcut parte și din vechea structură a ATOP și prin urmare este familiarizată cu problematica analizată în cadrul activității acestei structuri.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este o structură cu rol consultativ, care funcționează pe lângă Consiliul Județean și ar trebui să asigure, prin activitatea sa, reprezentarea intereselor comunității, în scopul menținerii unui climat de siguranță și securitate publică. Aceasta își desfășoară activitatea atât în plen, în cadrul unor ședinţe ordinare și extraordinare, cât și în cele trei comisii de specialitate. Membrii acestei structuri beneficiază de o îndemnizație, sumele fiind acordate prin intermediul CJ.

Cristina Breșug provine din mediul de afaceri, deține două firme – Ecoagricultura Costești SRL și Impex Dona SRL – și deține funcția de vicepreședinte al organizației județene a PSD Botoșani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...