Bucurii și speranțe aduse în pragul Paștelui de polițiștii de frontieră botoșăneni

Polițiștii de frontieră botoșăneni au adus din nou bucurie în sufletele unor copii. La această inițiativă s-au alăturat organizațiile profesionale şi sindicale ale poliţiştilor de frontieră – Asociația Internațională a Polițiștilor IPA Regiunea 3 Botoșani, Corpul Național al Polițiștilor Botoșani și Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) – Biroul Botoşani. Pentru a putea oferi cadouri cât mai multe, Adelina, pictoriţa de la Poliţia de Frontieră, a donat lucrările sale, care au fost cumpărate de către colegi, sumele de bani fiind transformate în daruri pentru copiii mai puţin norocoşi.

 

„Scopul final a fost acela de a aduce o bucurie copiilor cu autism, paralizie cerebrală şi Sindrom Down înscrişi în Asociaţia „Luisa Maria” din Darabani. Deja o tradiţie pentru poliţiştii de frontieră botoşăneni, vizita la Asociaţie s-a concretizat marţi, 27 aprilie 2021, chiar în săptămâna mare a Paştelui”, a arărat Minodora Răcnea, liderul Biroului Botoșani al SNPPC din cadrul Poliției de Frontieră.

Prin acest gest, polițiştii de frontieră au încercat să arate, încă o dată, că sunt alături de comunitate și în special de acele persoane vulnerabile. „Le-am oferit bunuri achiziţionate prin contribuţia benevolă a poliţiştilor de frontieră, jucării donate de către colegi și sperăm ca astfel să le facem sărbătorile mai fericite”, a adăugat Minodora Răcnea.

Asociaţia din Darabani este înfiinţată în anul 2019 de către un tată inimos, Mihai Manole, care a decis ca, împreună cu soţia, să nu se lase învins de faptul că are o fetiţă minunată, diagnosticată cu sindrom Down. Pentru că i-a promis fetei că va merge la şcoală, că va reuşi să o integreze, a început lupta pentru drepturile copilului său. Aşa a aflat că mai sunt încă 18 familii în zona adiacentă oraşului Darabani, care au copii cu nevoi speciale. S-au hotărât să se asocieze pentru a obţine mai uşor fonduri, drepturi şi ajutor. De-a lungul timpului au întâlnit nenumăraţi oameni inimoşi care şi-au oferit sprijinul.

 

Deja ai votat!