Daniel Botezatu este noul inspector şcolar general (video)

0

Astăzi, 28 aprilie, profesorul Daniel Botezatu a fost instalat în funcţia de inspector şcolar general. La festivitate au participat prefectul Dan Nechifor, Gabriel Hârtie, cel care în ultimii patru ani a fost inspector şcolar general, Ada Macovei şi Paul Octav, inspectori şcolari generali adjuncţi, alţi inspectori şcolari. Au mai fost prezenţi senatorul Cristi Achiţei, deputatul Costel Şoptică, Gabriel Alecsandru, consilier judeţean şi Cristian Roman, şeful Cancelariei prefectului Dan Nechifor.

Ordinul de numire în funcţie a fost citit de prefectul Dan Nechifor. Prefectul i-a mulţumit lui Gabriel Hârtie pentru colaborare şi i-a urat succes lui Daniel Botezatu, în noua misiune, care nu este foarte uşoară, anunţând că mâine va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru aprobarea scenariilor după care îşi vor desfăşura activitatea şcolile, la reluarea cursurilor după vacanţă. Daniel Botezatu a fost numit în funcţie, prin ordin al minsitrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea concursului de către Ministerul Educaţiei, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2020 – 2021.

„Vom face ca IŞJ să rămână o instituţie emblematică a judeţului Botoşani”

Noul inspector şcolar genera i-a mulţumit lui Gabriel Hârtie, arătând că preluarea conducerii se face în mod amiabil. „Sunt sigur că nu va fi o despărţire. Voi apela la expertiza dumnealui, ori de câte ori este cazul, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat poate în perioadele anterioare. Este clar că dispune de o experinţă de care trebuie să ne folosim cu toţii spre binele învăţământului botoşănean”, a spus Daniel Botezatu. Acesta s-a bucurat că a regăsit în instituţie colegi cu care a mai lucrat în urmă cu mai mulţi ani. „Cu ajutorul dumneavoastră, al colegilor, să sperăm că vom face ca IŞJ să rămână o instituţie emblematică a judeţului Botoşani, o instituţie în care competenţa, profesionalismul şi relaţia deschisă cu mass media vor fi jaloanele principale”, a precizat Daniel Botezatu.

Oficialul a anunţat că va organiza lunar conferinţe de presă, însă, de câte ori va fi cazul conducerea IŞJ şi purtătorul de cuvânt al instituţiei vor oferi informaţiile solicitate. Totodată, le-a transmis inspectorilor şcolari să nu să aibă emoţii, dând asigurări că va exista o bună colaborare şi comunicare în instituţie.

„Deciziile au fost luate în spiritul unui act educaţional de calitate”

La rândul său, Gabriel Hârtie a arătat că a fost onorat să lucreze cu inspectorii şcolari. „Sper că nu v-am dezamăgit, sper că nu am dezamăgit foarte multă lume prin deciziile pe care le-am luat pe parcursul acestor ani. Sigur, nu toate deciziile au putut să mulţumească pe toţi, dar eu consider că au fost luate în spiritul dezvoltării şi în spiritul unui act educaţional de calitate în unităţile noastre de învăţământ. Îl felicit pe domnul inspector şcolar general şi îi urez multă putere de muncă şi îmi exprim disponibilitatea, ori de câte ori este nevoie şi se consideră că este nevoie şi de ajutorul meu sau de sfatul meu, sigur eu sunt la dispoziţia domnului inspector şcolar general”, a declarat Gabriel Hârtie.

Deja ai votat!