Fermierii continuă depunerea cererilor la APIA pentru subvenții

Mii de fermieri din județul Botoșani depun cereri la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru obținerea subvențiilor. Astfel, potrivit unei situații întocmite de Centrul Județean APIA Botoșani, în perioada 1 martie – 27 aprilie, au fost depuse 21.895 de cereri pe o suprafață de 99.464 ha.

Fermierii trebuie să completeze o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafețe de teren în mai multe localități sau județe. Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia pe 17 mai. Cererile se completează online, pe site-ul  www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.r

Modul de utilizare a aplicației se găsește în ghidul de utilizare ce poate fi accesat la butonul „Asistență”. Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia sunt cele clasice, respectiv copie act de identitate (CI/BI/pașaport), ori certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală precum și dovada deținerii unui cont bancar activ.

Toate aceste documente se transmit prin mijloace electronice, către Centrul Județean Botoșani sau centrele locale de care aparțin fermierii.

Deja ai votat!