Problemele municipiului aduse în atenţia primarului de consilierii locali (video)

0

Consilierul local liberal, Cătălina Lupaşcu a avut o interpelare în cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Local în care a prezentat problemele pe care le-a observat pe Pietonalul Transilvaniei, dar şi în alte zone ale municipiului.

Pentru municipiul Botoşani se pare că Sărbătorile Pascale vor veni cam în acelaşi ritm sau în acelaşi fel: centru ca la periferie, pentru că la periferie ca la centru nu prea se va întâmpla. În Centrul Vechi există reparaţiile neterminate în urma unei intervenţii de la Nova Apaserv. Intervenţia este neterminată de vreo 3 – 4 luni. Poate totuşi se vor lua măsuri după Paşti, dar pentru Pietonalul Transilvaniei aş solicita să trimiteţi de îndată o echipă, care măcar să verifice toate plăcile, fiindcă, aşa cum am spus, ele reprezintă un pericol pentru cetăţeni”, a declarat Cătălina Lupaşcu. Primarul Cosmin Andrei i-a transmis că muncitorii firmei care are contract cu primăria pe întreţinere şi reparaţii străzi vor interveni în acea zonă după sărbătorile pascale.

Consilierul local a mai vorbit și despre faptul că unii funcționari folosesc parcările cu plată  gratuit, în baza unor hârtii pe care le pun pe bord.

O intervenţie a avut şi consilierul municipal USR – PLUS, Raluca Curelariu, care i-a cerut primarului să inițieze un proiect vizând stabilirea CA-ului la Zona Metropoltană, precizând că, în caz contrat, va iniția un proiect vizând desființarea Zonei Metropolitane. Primarul a transmis, însă, că va iniţia un proiect pentru ședința viitoare.

De asemenea Raluca Curelariu a propus respingerea proiectului de hotărâre vizând aprobarea bugetului societăţii Modern Calor, care prevedea inclusiv majorarea cu 5% a salariilor angajaţilor acestei societăţi.

În cele din urmă, s-a decis ca proiectul să fie dezbătut la finalul şedinţei, însă a fost respins la vot. În acest condiţii, conducerea societăţii trebuie să prezinte un nou buget care să fie dezbătut de consilierii municipali.

Deja ai votat!