Schimbări în conducerea Garnizoanei Militare Botoșani. Comandanții trec în rezervă

0
34

Comandantul Garnizoanei militare Botoșani, locotenent-colonel Corneliu Titiliuc, comandantul Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani, se va pensiona, după aproape 30 de ani de carieră militară. Ceremonia de trecere în rezervă și de predare a drapelului unității va avea loc zilele viitoare.

Ofițer de carieră, însă dublu licențiat după absolvirea facultății de administrație publică, Cornel Titiliuc este botoșănean, fiind născut la Dersca. El va împlini 51 de ani vara aceasta, însă din momentul în care a îmbrăcat haina militară, el și-a dedicat acțiunile Armatei Române. Absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Artilerie „Ioan Vodă”, arma Artilerie şi Rachete, Sibiu, promoția 1991, Corneliu Titiliuc a lucrat o scurtă perioadă ca și comandant pluton tragere la Regimentul 321 Mecanizat, Râmnicu Sărat, după care s-a transferat la Botoșani, unde a lucrat în structurile Brigăzii 33 Mecanizate și mai apoi Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”.

În 2007, el a preluat funcția de șef Stat Major al Batalionului 335 Artilerie , iar un an mai târziu a devenit locțiitor al comandantului acestei structuri, pentru ca din 2016 să conducă Garnizoana Militară Botoșani.

 

Este cel de-al doilea mare ofițer de la Botoșani care părăsește structurile militare, după ce și locțiitorul său, lt.col. Sorin Ioan Ciobanu a trecut în rezervă, în urmă cu puțin timp. Cu șase misiuni internaționale în Afganistan, lt.col. Sorin Ioan Ciobanu a primit calificativele maxime din partea aliaților din Teatrul de Operații, fiind recompensat cu Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, semnul onorific „În Serviciul Patriei”, dar și titlul onorific de „Militar Veteran”. El a fost de altfel militarul botoșănean cu cea mai mare experiență în teatrele de operații, fiind instructor pentru militarii care se pregăteau să plece în misiuni internaționale.

 

Deja ai votat!