Cătălina Lupaşcu – „Nicio persoană care lucrează în Primărie nu poate fi mai presus de lege” (video)

0

Unii funcţionari din Primăria Botoşani folosesc parcările cu plată fără a plăti taxa stabilită de consilierii municipali. Această problemă a fost adusă ieri în atenţia aleşilor locali de către Cătălina Lupaşcu, consilier municipal PNL. „În bordul unor mașini parcate în parcările cu plată putem găsi foi A4 cu sigla Primăriei Botoșani, numărul mașinii respective, după care în josul paginii găsim scris ori permis de liberă trecere, ori permis parcare în locurile rezervate pentru Primăria municipiului Botoșani. Sunt două tipuri de foi A4 care au sigla mare Primăriei și care nu au niciun număr de înregistrare și nicio semnătură. Eu nu cred că o mașină personală a unei persoane care lucrează în Primăria Botoșani poate beneficia de permis de liberă trecere”, a declarat Cătălina Lupașcu.

Alesul local a adăugat că „nicio persoană care lucrează în Primărie nu poate fi mai presus de lege și mai presus de cetățenii municipiului Botoșani atunci când alege să se deplaseze la serviciu cu mașina personală”.

„Să înceteze de îndată acest abuz”

Cătălina Lupaşcu i-a cerut primarului Cosmin Andrei să verifice dacă există o listă cu nume de persoane care lucrează în primărie, cu numere de maşini, listă care este trimisă către Eltrans, societatea care administrează parcările cu plată şi către Poliţia Locală. „Mi-aş dori din tot sufletul să nu fie aşa. Mi-aş dori din tot sufletul să nu existe această listă, să nu mai existe pe bordul maşinilor funcţionarilor publici sau personalului contractual angajat al Primăriei Botoşani asemenea foi A4 care folosesc în mod abuziv sigla Primăriei Botoşani”, a mai afirmat Cătălina Lupaşcu. Ea a solicitat să „înceteze de îndată acest abuz al personalului care este angajat în primărie în utilizarea parcărilor cu plată”.

În replică, primarul Cosmin Andrei i-a răspuns că sunt organe competente care pot constata „dacă cineva folosește însemne care sunt oficiale și nu sunt înregistrate și nu au acest drept”. „Societatea Eltrans acționează în cadrul unui regulament care trebuie aplicat în spiritul și litera lui. Dacă regulamentul spune că mașina unui angajat al unei instituții nu are gratuitate, foarte bine, să-i blocheze roțile, să-i ridice mașina. Trebuie doar să aplice regulamentul”, a adăugat edilul.

În condiţiile în care au fost sesizări în acest sens transmise către societatea Eltrans iar echipajele societăţii de transport local nu au aplicat regulamentul, Cosmin Andrei a spus că trebuie să se acţioneze în consecinţă.

Deja ai votat!