Hoț capturat în județul Botoșani, după o „lovitură” de peste 10.000 de euro

Un individ care a spart o locuință din județul Brașov a fost capturat, în urmă cu câteva zile, în județul Botoșani. Suspectul, pe numele căruia exista emis un mandat de aducere, a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale (SIC) Botoșani, în urma unui schimb de informații cu anchetatorii brașoveni. În vârstă de 35 de ani, individul a fost predat unei escorte din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, iar în urma extinderii investigațiilor au fost capturați și doi complici ai suspectului, doi bărbați, cu vârste de 32 ani, respectiv 36 ani din județul Brașov. Cercetările continuă față de cei trei sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Ancheta a fost declanșată la începutul acestei săptămâni, când polițiștii brașpveni au fost sesizați cu privire la faptul că, mai multe persoane necunoscute ar fi pătruns, fără drept, într-o locuință situată pe raza municipiului Brașov, iar din interiorul acesteia ar fi sustras mai multe bunuri, prejudiciul fiind estimat la peste 10.000 euro. În urma unui complex de activități investigativ-operative desfășurate, anchetatorii au ajuns la concluzia că principalul suspect ar fi bărbatul de 35 de ani, care între timp ajunsese în județul Botoșani. Anunțați, polițiștii de la SIC Botoșani au reușit să-l localizeze în orașul Bucecea și l-au capturat. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor. Condus la sediul IPJ Brașov, bărbatul a fost audiat. Ulterior, polițiștii brașoveni au efectuat cinci percheziții domiciliare la locuințele persoanelor în cauză, ocazie cu care au fost identificate mai multe sume de bani și mijloace materiale de probă.

În baza probatoriului administrat, cei trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, iar miercuri, pe 28 aprilie a.c., Judecătoria Brașov a emis pe numele lor mandate de arestare pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

Deja ai votat!