O gașcă de hoți face ravagii pe străzi. Capul grupării, o femeie de 38 de ani

0
51
Una dintre zonele de acțiune este Piața centrală a municipiului

Pusă pe furat, o femeie în vârstă de 38 de ani a ajuns să fie ridicată de polițiști la intervale de două săptămâni. Percheziționată la mijlocul acestei luni, botoșăneanca a fost reținută miercuri, pe 28 aprilie a.c., de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale. Bănuită de comiterea a patru furturi, femeia a fost ridicată pentru cercetări, iar anchetatorii au emis pe numele ei ordonață de reținere pentru 24 de ore.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada noiembrie 2020 -aprilie 2a.c., aceasta, profitând de neatenția victimelor care se aflau în zone aglomerate de pe raza municipiului (Calea Națională, Piața Centrală, Strada Grivița) și care aveau aveau bunuri constând în bani sau telefoane mobile în buzunare exterioare ale hainei sau în gențile purtate în partea din spate a corpului, ar fi sustras bunuri și bani în valoare totală de peste 7.000 de lei”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În urma cercetărilor, anchetatorii au reușit să recupereze o parte din prejudiciu. Femeia de 38 de ani a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii au descins la domiciliul suspectei și pe 15 aprilie a.c.. Atunci, în urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat 10 telefoane mobile, existând suspiciuni că acestea ar proveni în urma unor activități infracționale. Polițiștii bănuiesc că femeia nu ar acționa singură, ci în complicitate cu alte trei persoane. Suspecții au fost ridicați de jandarmi și în luna noiembrie 2020, după ce au prădat o femeie, tot pe strada Grivița. Hoții au reușit să-i fure portofelul cu bani din poșetă, femeia a realizat ce s-a întâmplat și a anunțat o patrulă de jandarmii. După ce au subtilizat banii, ca să scape de probele compromițătoare, suspecții au plasat portofelul sustras pe un automat stradal de cafea. În plus, bancnotele fuseseră „predate” unui complice. În schimb, jandarmii au reușit atunci să recupereze suma. Ancheta avea să arate că unul dintre suspecți, în vârstă de 21 de ani, abia fusese eliberat din penitenciar și nu avea ce căuta pe străzi întrucât era plasat în carantină.

Polițiștii spun că în această perioadă vor acționa cu efective mărite în zonele aglomerate pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare sau genți. Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, polițiștii recomandă:

  • manifestați atenție deosebită la bunurile pe care le aveți asupra dumneavoastră în momentul în care vă aflați în zone aglomerate
  • nu purtați bunuri în buzunarele posterioare ale vestimentației, iar accesoriile de tip geantă sau rucsac să fie purtate în față, astfel încât să aveți control asupra acestora.

 

Deja ai votat!