Ziua Veteranilor de Război sărbătorită prin ceremoniale militare și religioase

0

Ziua Veteranilor de Război, marcată în fiecare an pe 29 aprilie, a fost sărbătorită și la Botoșani printr-o suită de ceremonii militare și religioase organizate în cadrul UM 01251. La festivitățile militare au participat prefectul Dan Nechifor, dar și alți reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Apărării Naționale, ai Primăriei municipiului Botoșani și Consiliului Județean.

„Dragi veterani de război, cunoaștem patriotismul de care ați dat dovadă pe câmpurile de luptă, sacrificându-vă tinerețea și sănătatea pentru apărarea sfintei noastre patrii – România. V-ați respectat întocmai jurământul militar depus în fața drapelului de luptă și a comandanților, contribuind din plin la victoriile armatei noastre pe câmpurile de bătaie. Pentru faptele mai sus amintite și altele, Comitetul Filialei Asociației Naționale a Veteranilor de Război județul Botoșani, cu ocazia Zilei veteranilor de război – 29 aprilie, vă dorește ca bunul Dumnezeu să vă dea multă sănătate, numai bucurii și mulțumire sufletească, împreună cu toți cei dragi ai dumneavoastră. Sperăm ca şi de acum înainte să vă putem sărbători încă mulți ani. Pentru cei care nu mai sunt printre noi – Dumnezeu să-i odihnească în pace”, a transmis colonelul în rezervă Gheorghe Jalbă, președintele filialei botoșănene a Asociației Naționale a Veteranilor de Război

Titlul de “Veteran de Război” a fost instituit de Regele Carol I Ia 29 aprilie1902, în baza prevederilor Convenției de la Geneva din 1870. Era onorat, astfel, eroismul combatanților din redutele Războiului de Independență. Din 2007, ziua a devenit a tuturor veteranilor de război.

Ceremonii dedicate acestei zile au loc în toată țară.

 

Deja ai votat!