Femeie în stare gravă după ce a încercat să scoată apă din fântână

O femeie a ajuns în stare gravă la Iaşi, după ce a încercat să scoată apă din fântână. Incidentul a avut loc la finele săptămânii trecute, când femeia, în vârstă de 46 de ani, din judeţ, a căzut secerată lângă fântâna din care încerca să scoată apă.

Totul s-a întâmplat sub ochii unor vecini, care au apelat imediat serviciul 112, pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, care a preluat-o pe femeie şi a transportat-o la Urgenţe, unde a fost supusă mai multor investigaţii de specialitate. Medicii au realizat că femeia suferise un accident vascular cerebral, deşi nu era cunoscută cu afecţiuni ale sistemului circulator. Din cauza stării grave, aceştia au decis trimiterea ei la Iaşi la o unitate de specialitate. „Pacienta a fost transportată la Iaşi în stare gravă, prezentând un accident vascular hemoragic, cu comă secundară acestuia. Starea era gravă, dar stabilă”, a precizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Potrivit cadrelor medicale, astfel de cazuri se întâlnesc tot mai des la pacienţi cu vârsta sub 50 de ani, ceea ce acum două decenii era aproape de neconceput. „Se întâmplă, pe fondul unei condiţii preexistente a pacientului, să sufere un accident vascular cerebral la un efort fizic, sau suprasolicitare de orice natură. Sunt oameni care trăiesc cu această ameninţare toată viaţa, dar sunt oameni care au parte de un astfel de necaz”, a mai spus medicul Cristian Simionescu.

Deja ai votat!