Pensionarii care nu sunt acasă când vine poștașul pot să-și ridice singuri pensia

Casa Județeană de Pensii (CJP) Botoșani a anunțat că pensionarii care nu sunt găsiți la domiciliu, pot ridica drepturile bănești și documentul de plată de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În cazul în care aceștia nu vor fi găsiți acasă, pensiile se vor întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Pentru  persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care  nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Potrivit unui comunicat de presă, începând cu drepturile aferente lunii martie 2021, taloanele mov sunt arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii. Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora.

După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii.

Deja ai votat!