Picnic, de 1 mai. Comisarii de mediu au verificat zonele de agrement

Mai mulți botoșăneni, care au dorit să se bucure de vremea caldă, au ieșit astăzi la iarbă verde pentru a marca ziua de 1 mai. Cu mititei și cârnăciori, aceștia au încins grătarele în zona de picnic amenajată de Primăria municipiului Botoșani, pe dealul Cornișa.

Comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani, în echipe cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, ai Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, le-au făcut o vizită, însă nu pentru a le strica petrecerea, ci pentru a verifica dacă autoritățile locale au asigurat toate măsurile prevăzute de lege.

„Pentru neconformitățile constatate în sarcina autorităților publice locale, care administrează aceste zone, se vor trasa măsuri cu termen în vederea remedierii situației”, au precizat comisarii de mediu.

Totodată, s-au distribuit saci pentru colectarea separată a deșeurilor generate – sacul albastru pentru deșeurile de hârtie și carton, sacul galben pentru deșeurile de plastic și metal.

„Picnic plăcut alături de cei dragi, să te bucuri de natură!”, a fost urarea comisarilor de mediu.

 

Deja ai votat!