Salvat de medici după un accident grav în gospodărie în Sâmbăta Patimilor

Un bărbat din judeţul Botoşani a fost la un pas de o moarte cumplită în ajunul Învierii. În vârstă de 52 de ani, din comuna Albeşti, acesta a ajuns la spital în stare critică după ce a fost victima unui accident în propria gospodărie.

Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, într-o avansată stare de ebrietate, acesta încerca să monteze o bucată de tablă, însă s-a dezechilibrat şi a căzut cu abdomenul peste unul dintre colţurile ascuţite ale acesteia. Bucata de tablă i-a pătruns adânc în abdomen, provocând o secţiune de câţiva centimetri. Plin de sânge, bărbatul a sunat speriat la 112, solicitând ajutorul cadrelor medicale. O ambulanţă l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), bărbatul fiind dus direct în sala de operaţii din cauza gravităţii rănii.

Acesta a fost operat de o echipă de chirurgi care au reuşit să oprească sângerarea puternică şi să îl salveze in extremis pe bărbat. „Pacientul a ajuns în stare gravă la spital, fiind necesară intervenţia chirurgicală imediată. A suferit o plagă profundă, nepenetrantă, care nu a atins organe vitale, la nivelul peretelui abdominal stâng. Declarativ într-o bucată de tablă, dar anii de experienţă indică mai degrabă o plagă înjunghiată”, a precizat medicul primar chirurg Iulian Preda, din cadrul SJU Botoşani.

În prezent acesta se află internat pe Secţia de reanimare a unităţii sanitare, sub supravegherea medicilor.

Deja ai votat!