Violator capturat în prima zi de Paște. A fost încătușat și încarcerat în arestul Poliției

Principalul suspect în cazul violului de la Cotu Miculinți, comis la sfârșitul lunii iunie 2020, a fost capturat de polițiști. După mai bine de 10 luni de căutări, Sorin Mihalache, în vârstă de 51 de ani, a fost prins și încătușat. „La data de 2 mai a.c., a fost identificat bărbatul de 51 de ani, din comuna Coțușca, bănuit de comiterea faptelor. Pe numele acestuia era emis un mandat de arestare preventivă din data de 30 iunie 2020 pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate și, întrucât s-a sustras executării mandatului, a fost dispusă urmărirea la nivel național și internațional. Bărbatul se afla pe raza municipiului Târgu Mureș, unde a fost reținut și ulterior escortat către Centrul de Reținere și Arestare Preventiva al IPJ Botoșani”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Violul a fost comis pe 26 iunie 2020, când Sorin Mihalache a răpit o pe femeie în vârstă de 41 de ani, din sat, care suferă de unele afecțiuni psihice, a dus-o pe un câmp, unde a legat-o, a lovit-o și a violat-o timp de trei zile. Pe 29 iunie, femeia a reușit să scape și s-a întors acasă, cu fața tumefiată și legată la mâini. Alertate de dispariția femeii, rudele au sesizat poliția. În timpul căutărilor, individul, care figura printre suspecți, a negat că ar ști ceva, dar imediat ce femeia a scăpat, el a fost dat în consemn. Anchetatorii cred că acesta a fugit imediat ce faptele au ieșit la iveală și de aceea au cerut arestarea lui în lipsă. Astfel, pe 30 iunie 2020, Judecătoria Darabani a emis pe numele lui Sorin Mihalache un mandat de arestare preventivă.

Potrivit informațiilor oficiale, Sorin Mihalache a fost eliberat din penitenciar în 2018, după o altă comisă faptă cu violență. Ulterior, când s-a văzut în libertate, el a plecat din țară, iar o perioadă a stat prin străinătate și a revenit în țară vara aceasta, când a fost plasat în izolare la domiciliu. Bărbatul a încălcat însă restricțiile și atunci s-a dispus carantinarea instituționalizată. Pe 26 iunie, când se presupune că ar fi răpit-o pe femeie, Sorin Mihalache tocmai părăsise hotelul Premier.

Cu mai multe condamnări la activ, Sorin Mihalache este considerat a fi extrem de violent. Pe 15 ianuarie 2013, el s-a bătut cu un alt localnic, iar din numai câțiva pumni a fost cât pe ce să îl omoare. Un an mai târziu, în seara zilei de 10 august 2014, el a mai lovit un tânăr cu o bâtă, agresiunea având loc la ceas de noapte, pe un drum din sat. După numai circa o lună, în septembrie 2014, el a mai atacat o consăteancă, dar a fost imobilizat de localnici. Condamnat de fiecare dată, el a stat închis în mai multe penitenciare și a fost eliberat în 2018, din Penitenciarul Poarta Albă Constanța, după ce a beneficiat și de diminuarea pedepsei în baza legii privind recursul compensatoriu.

 

Deja ai votat!