Pericol de explozie, din cauza jocului copiilor cu focul

0

Joaca copiilor cu focul s-a transformat într-un incendiu care a afectat două gospodării. Doar intervenția promptă a pompierilor militari și voluntari a făcut ca evenimentul să nu se transforme într-o tragedie. Și asta pentru că, în apropierea focarului, era un rastel cu 40 de butelii.

Scenele s-au petrecut luni, pe 3 mai a.c., în a doua zi de Paște, când șase copii din satul Hulub, comuna Dângeni, au profitat de neatenția bunicului a trei dintre ei, în grija căruia au fost lăsați de părinți, și s-au jucat cu chibriturile într-o magazie de lemne. Scăpat de sub control, focul s-a extins și la o anexă din gospodăria vecinului. Îngrijorați că flăcările puteau ajunge la un rastel cu 40 de butelii, dar și la casele celor două familii, au solicitat sprijinul salvatorilor.

„Două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale cu apă și spumă, dar și pompierii voluntari din comuna Dângeni, au intervenit în cel mai scurt timp, au înlăturat pericolul de explozie și au stins incendiul”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

 

Deja ai votat!