Un șofer beat a adormit la volan după un accident. Alți doi șoferi turmentați au fost prinși de polițiști

Caz ieșit din comun petrecut în județ. Un șofer beat a adormit la volanul mașinii, la scurt timp după producerea unui accident rutier. Alți doi șoferi turmentați au dat ochii cu polițiștii.

Cel mai neobișnuit caz a fost înregistrat duminică, chiar în prima zi de Paște, adică pe 2 mai a.c., când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, aflați în patrulare pe drumul european E58, au zărit la un moment dat pe marginea șoselei un autoturism care avea partea din față avariată, în urma unei coliziuni cu un cap de pod, iar conducătorul auto dormea. La volan era un bărbat de 39 de ani, din comuna Bălușeni, care a fost trezit, iar la verificarea cu etilotestul, rezultatul a indicat o îmbibație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, cel de la volan nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Luni, pe 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit în trafic, pe raza comunei Tudora, un autoturism condus de un tânăr de 31 de ani din aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult de atât, fiind testat cu aparatul alcooltest valoarea rezultată a fost de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot luni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Împărat Traian din municipiu a avut loc un accident soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto este posibil să se afle sub influența alcoolului. Echipajul direcționat la fața locului a identificat autoturismul implicat în accident, care prezenta avarii la partea din față, fiind, de asemenea, stabilită și identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoșani. Întrucât șoferul mirosea a băuturi alcoolice, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei șoferi s-au ales cu dosare penale și riscă să ajungă în fața magistraților.

 

Deja ai votat!