Braconier prins de polițiștii de frontieră botoșăneni

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat, pe malul râului Prut, un tânăr care intenţiona să pescuiască folosind o plasă monofilament de aproximativ 50 metri pătrați. Falsul pescar a fost prins luni, pe 3 mai a.c., când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au observat, cu aparatura din dotare, trei persoane care se deplasau către malul râului Prut, pe direcţia localităţii Ripiceni.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat imediat în zonă şi au constatat că în apropierea celor trei bărbaţi se află o plasă de pescuit, de aproximativ 50 metri pătrați, de tip monofilament, ce avea ochiul de plasă sub dimensiunile legal admise, iar în urma cercetărilor T.D., în vârstă de 18 de ani, a declarat că plasa îi aparţine şi intenţiona să o folosească pentru a pescui în râul Prut”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Polițiștii de frontieră au deschis un dosar penal, iar tânărul urmează să fie cercetat pentru deţinere sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

 

Deja ai votat!