Grenadă descoperită în grădina unui localnic din Cucuteni

O grenadă defensivă rămasă neexplodată din timpul conflagrațiilor mondiale a fost descoperită într-o comună din județ. Un bărbat din satul Cucuteni, comuna Durnești, săpa în grădină, miercuri după-amiază, pe 5 mai a.c., când a lovit cu cazmaua un obiect din metal. Realizând pericolul, bărbatul a anunțat autoritățile.

„Solicitați să intervină, pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului (ISU) Botoșani au constatat că este vorba de o grenadă de mână defensivă, rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. Misiunea a prezentat un risc crescut întrucât muniția era în perfectă stare de funcționare”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani. Grenada a fost ridicată și transportată în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

Deja ai votat!