Rapsozii Botoșanilor au un nou dirijor

Începând de pe 1 mai Rapsozii Botoșanilor au un nou dirijor. Este vorba despre Ion Oloieru.

Dan Doboș, managerul interimar al Rapsozii Botoșanilor, a precizat că „orchestra în statul de funcții are o normă și jumătate de dirijor. Pe norma întreagă este maestrul Ion Cobâlă, iar pe jumătate de normă până la data de 31 martie a fost Ciprian Potoroacă. De la această dată obligațiile contractuale s-au încheiat pentru că era pe o perioadă determinată. De la 1 mai această jumătate de normă a fost preluată de Ion Oloieru”. 

Motivul pentru care s-a ajuns la această modificare a fost lipsa colaborării dintre Ciprian Potoroacă și managerul interimar Dan Doboș. Mai exact, „acesta nu dorea să colaboreze cu mine, mai ales când erau evenimente importante de organizat, iar din acest motiv s-a ajuns la schimbarea dirijorului orchestrei”, a mai precizat managerul interimar.

Noul dirijor, Ion Oloieru, este din satul Cotiujeni, raionul Briceni, Republica Moldova. Acesta este absolvent al școlii de muzică din orașul Briceni și a Academiei de Muzică, Teatru și Arte plastice din Chișinău, specialitatea – dirijor orchestră de muzică populară, iar ca instrument de specializare – acordeon.

Deja ai votat!