Reputat medic în stare critică cu Covid la o lună după ce mama, cadru didactic, a murit din cauza aceleiaşi boli

Elcopterul SMURD al MAI a mai transporat cadre medicale cu Covid de la Botoşani

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri din Botoşani a fost transferat la Bucureşti cu elicopterul. Medicul Radu Nevinglovschi, fiul cunoscutei profesoare Tabita Nevinglovschi, care a decedat din cauza complicaţiilor cauzate de Covid, pe 2 aprilie, a fost transferat la Bucureşti în stare critică din cauza aceleiaşi afecţiuni.

Cunoscutul psihiatru a ajuns la spital pe 28 aprilie, în stare foarte gravă, după ce a stat mai mult timp acasă cu boala activă. Acesta a fost internat în aceeaşi zi, cu rezultat pozitiv la Covid, iar trei zile mai târziu a ajuns pe secţia de terapie intensivă, unde a fost direct intubat. „Colegul nostru a fost internat cu o afectare pulmonară foarte mare. Din acest motiv a fost necesară şi intubarea. S-a aplicat protocolul terapeutic, dar prognosticul era rezervat”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Marţi seară, starea acestuia s-a agravat foarte mult, astfel că medicii de la Botoşani au solicitat transferul pe calea aerului la Bucureşti, la Spitalul de Boli Infecțioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”. Medicul a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi transportat pe aeroportul Suceava, de unde a fost preluat de un elicopter şi transferat la Bucureşti.

Mama medicului, cunoscutul profesor Tabita Nevinglovschi, a decedat în urmă cu o lună, după ce s-a luptat cu Covid şi complicaţiile bolii timp de câteva săptămâni. În vârstă de 73 de ani, profesoara a făcut complicaţii respiratorii de pe urma Covid, cu care a fost diagnosticată pe 29 martie, a fost internată pe secţia ATI, dar a decedat.

Deja ai votat!